Annette Fuhr

ALLE OPGAVER, PRODUKTION OG SALG SKER I REGI AF KKART

Annette Fuhr er billedkunstner med maleri og grafik som arbejdsområde. Hun debuterede i 1993 på den censurerede kunstudstilling, Kunstnernes Påskeudstilling i Århus, Danmark, med et maleri bærende titlen "Åbning.  I 1996 blev yderligere to af hendes malerier optaget på den samme censurerede  udstilling, KP Århus. Fra 1993-1997 var kunstneren med i Kunstnergruppen "Differens og 1993-2000 Kunstnergruppen Atelier Artilleriet".  I 2002 blev Annette Fuhr sammen med 184 andre fynske professionelle kunstnere optaget i kataloget "Fynske Kunstnere" udgivet af det daværende Fyns Amts Kunstudvalg. Siden har hun udstillet i mange virksomheder, gallerier, kunstforeninger, private arrangementer, åbent atelier,  Happenings samt i internationale netværk. 


Kunstanmeldelse

Den fynske grafiker Annette Fuhr tager afsæt i et spirituelt-esoterisk livssyn. I hendes rige, ornamenterede billedverden findes spor af oldnordiske mønstre, genklange fra den okkulte tradition, såvel som tråde til arabeskerne i den arabiske billedtradition og den talmystik,

som igen og igen har fascineret og påvirket den vestlige kultur. Modsat vores kølige, rationelle samtid sætter hun den okkulte tradition højt. Og hendes livslange interesse for psykologien ligger ganske givet også et sted i bevidstheden og leger med, når hun skaber sine værker


Ornamentet er aldrig kun ornament i betydningen udsmykning, men tværtimod et af de ældste former for kunstnerisk udtryk, og op igennem historien har udsmykningerne optaget motiver fra den genkendelige verden i sig, som med tiden uvægerligt bliver ladet med betydninger. Uanset tidsalder og land danner den abstrakte eller halvabstrakte ornamentik et krydsfelt, hvor betragterens psyke og den kollektive psyke mødes med kunstneren som medie.   

Med geometri, planteformer og reminiscencer af menneskeskikkelsen væver Annette Fuhr i sine collografier mønstre sammen til en billedverden, som på én gang er personlig og arketypisk. Formelt set er arabesken blot et mønster, men egentlig har den religiøs oprindelse, hvor den fungerer som en rytme eller en sang, der gentager sit motiv i en uendelighed og skaber en meditativ trancetilstand. På samme måde skifter Annette Fuhrs billeder konstant toneleje og veksler imellem organiske planteformer og streng geometri, nogle gange vævet ind i hinanden i flere lag. Ofte har billederne en midte, som man når via snoede stier eller komplicerede geometriske linieføringer fra billedets kant - lidt som i renæssancens havelabyrinter, hvor man forsøger at finde centrum uden at fare vild (og hvor man også skal vikle sig ud og finde tilbage igen). I andre billeder er ornamenterne organiseret som rytmiske gentagelser af to spejlede halvdele, som i de tegninger, der kendes fra psykologien. Og atter andre løsner ornamentet op og indfører figurative elementer som kranier eller mytologiske afbildninger af personificerede energier.     

Med deres næsten uendelige variationer i gentagelserne, og med deres snørklede, forvirrende veje til og fra en midte, er Annette Fuhrs billeder små ledsagere, både i vores søgen efter mening og i vores behov for at tømme tankerne og give plads.

Jens Ramsing, kunsthistoriker MEDLEMSKABER


FYNS GRAFISKE VÆRKSTED

Hans Jensens Stræde 18-20,

5000 Odense C

Tlf: 66 13 99 73

www.fynsgv.dk


GÆSTEATELIER HOLLUFGÅRD/KUNSTNERVÆRKSTEDERENE 

Hestehaven 199

5220 Odense SØ

Tlf: 60 21 88 84

www.gah.dk


DANSKE BILLEDKUNSTNERES FAGFORENING

Kongensgade 60, 2 sal

5100 Odense C

www.danskebilledkunstnere.dk


KKART - kUNSTNERNES KOOPERATIVE APS

Kongensgade 60, 2 sal

5100 Odense C

post@kkart.dk

Tlf: 6617 9758

www.kkart.dk

KUNSTNER CV:


Uddannelse 

Det Fynske Kunstakademi: Klassisk tegning

Kerteminde Husflidshøjskole: Design - Stoftryk - Aftenskolelærer

College university Lillebælt: Voksenlærer


Kurser

Den Fri Kunstskole: Maleri og klassisk tegning

Gæsteatelier Hollufgård:  Serigrafi / Collografi

Fyns Grafiske Værksted: Zerolittografi 


Censurerede udstillinger

Kunstnernes Påskeudstilling Århus 1993 og 1996


Kunstnergrupper

”Differens” 1993-1997

"Artilleriet” 1993-2005 

"Jord"  2021- nu                                                                                                                

Litteratur

”Fynske Kunstnere” udgivet af det daværende Fyns Amts Kunstudvalg 2002 s. 55a.

"Dansk Kunst" 1995 s.199.

Portalen for Dansk billedkunst www.artnet.dk 1993-2000. 


Gallerier

Galleri Munter

Galleri Rosenbæk

Galleri Sandberg                                                               Copyright @ All Rights Reserved